dimarts, 27 d’octubre del 2015

RECULL DE MÚSICA MENORQUINA

Bona nit a tots i totes; ja que jo sóc de Menorca vull aprofitar aquest bloc per apropar-vos una mica a la música popular de la meva terra, caracteritzada per ser música especialment marinera, tot i que també hi ha cançons de temàtica variada, com per exemple algunes que parlen de feina al camp, de llegendes  etc, A veure què us semblen

La primera que publico és la meva preferida, i es diu "Sa Balada de'n Lucas". 

La segona que us proposo és "Si fóssim gavines". És una versió en castellà, però igualment s'aprecia prou bé com és la melodia; la lletra diu el mateix en la versió catalana, però no he trobat cap àudio



La tercera es titula "Xoroi" i explica la llegenda d'un moro que va arribara l'illa. Està cantada per Joana Pons, una de les cantants més conegudes a l'illa.




La quarta es titula "Na nena" i és una cançó d'anyorança per als que estan lluny de l'illa.


Una de les cançons que més s'escolten a Menorca és  "Un senyor damunt un ruc"  que s'ha convertit gairebé en un himne per a tots els menorquins. Aquest audio és una versió cantada per alumnes d'una escola.

 
Juntament amb "un senyor damunt un ruc" una altra de les cançons que més sonen entre els menorquins és "Mira el cel i escolta es vent"


També vull compartir la cançó "A romandre" Que és de caire més festiu i explica el que fan un grup d'amics que es troben cada dissabte per cantar vora el mar a una cala.

 
Ja per acabar, la darrera que us proposo és  potser la que més persones coneguin si han sentit a parlar algun cop de les "Festes" de Menorca, és el "Jaleo", una cançó que la banda de música repteix una i una altra vegada mentre els cavalls fan bots a la plaça. És una peça musical que deriva de l'original "El postillón de la Rioja" del compositor  Oudrid.



Després d'escoltar tota aquesta música menorquina,,, SEGUR QUE UES VE DE GUST FER-ME UNA VISITA DURANT L'ESTIU, OI QUE SI?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada